Videók

youtube

vevo

Slágerlista

billboard

Weekly Country Chart

Heti   Country   Slágerlista

Weekly

Country weekly

CMA & ACM

ACM logo

acmalogo

Blake Shelton

blake

 Blake Shelton

 Blake Tollison Shelton (Ada, Oklahoma,  1976 June 18.)




 

 


Élete:

Blake Tollison Shelton 1976-ban született az Ada nevű, Oklahoma-beli városban. Édesapja, Richard foglalkozása szerint használtautó kereskedő, édesanyja, Dorothy, pedig szépségszalon tulajdonos. Már egész fiatalkorától fogva érdekelte az éneklés, 12 korára pedig már gitározni is megtanult. Az első számát 15 évesként irta, egy évvel később pedig elnyerte az Oklahoma állam-beli  Denbo Diamond díjat. 17 éves korában Nashville-be (Tennesse) költözött egy sikeres zenei karrier reményében. 1990-ben Shelton bátyja, Richie autóbalesetben életét vesztette. A Richie tiszteletére írt “Over You” című dal számos díjat nyert el. Shelton felesége, Miranda Lambert szintén country énekesként ismert.

  

Munkássága:

Shelton 2001-ben debütált Austin című kislemezével, ami öt héten keresztül vezette a Hot Country Songs toplistáját. A kislemezből nemsokára aranylemez született, ami további két slágerreé ékesitette a Top 20-as listát. Az album a Giant Records kiadásában készült, Shelton azonban nemsokkal később a Warner Bros-zal kötött szerződést. Már korai munkássága során is számos pozitív kirikát vívott ki, dalait “rendkívül fantázadúsnak” nevezték. (Maria Konicki, Allmusic).

Mind a 2003-ban megjelent The Dreamer és a 2004-es Blake Shelton’s Barn & Grill elnyerték az aranylemez megnevezést. A negyedik albumja 2007-ben jelent meg Pure BS címmel,  majd 2008-ban Michael Bublé “Home” című számának hozzáadásával újra kiadták. Shelton ötödik lemeze, a Startin’ Fires 2008 novemberében jelent meg. Ezt 2010-ben követte a Hillbilly Bone (duett Trace Adkins-szel) és az All About Tonight, 2011-ben a Red River Blue és 2013-ban a Based on a True Story… A “Honey Bee” (Red River Blue) című szám már az első héten elérte a 138 ezres számú letöltést és alig két hónapon belül megkapta az aranylemez megnevezést, ezzel új rekordot felállítva.

Eddigi munkássga során 24 száma került fel a toplistára, melyek közül 14 az első helyen landolt, és további három az első 10-ben. Ezenfelül, négyszer is jelölték a Grammy-díjra. Shelton számos tv-szerepléséből is ismert. Főként zsűritagként jelent meg olyan tehetségkutató műsorokban, mint a Magyarországon is ismert The Voice.

Saját albumain kívül Shelton az NBC által összeállított Healing in the Heartland című albumon is szerepel, mint társelőadó. Ez a lemez a 2013-as tornádo áldozatainak emlékére készül.

 

Az előadó saját weboldala és VEVO csatornája:

http://www.blakeshelton.com/

http://www.youtube.com/user/blakeshelton

 

Egy jellemző video Blake-től:




Honlap készítés