Videók

youtube

vevo

Slágerlista

billboard

Weekly Country Chart

Heti   Country   Slágerlista

Weekly

Country weekly

CMA & ACM

ACM logo

acmalogo

George Strait

strait

 George Strait

 George Harvey Strait, Sr. (Poteet in Atascosa  County south of San AntonioTexas,1952 május  18.)



 

 


Élete:

George Strait Harvey 1952 május 18.-án született San Antonio-ban, Texas államban. Apja John Byron-Strait, Sr. és Doris Couser gyermekeként. Apja középiskolai matematika tanár volt és tulajdonosa egy kétezer hektáros szarvasmarha ranchnak Texas-ban. A család dolgozott a tanyán a hétvégéken, és nyaranta. Amikor George negyedikes volt, szülei elváltak, édesanyja elköltözött nővérével. George és testvére, az apjukkal maradt.

Strait középiskolás korában kezdett jobban érdeklődni a zene iránt, ekkor már játszott egy rock and roll garázs-zenekarban. Zenei érdeklődése egyre inkább az énekesek felé fordult, Hank Thompson, Lefty Frizzell, Merle Haggard, George Jones, Bob Wills, Hank Williams és Frank Sinatra befolyásolták ekkor leginkább stílusát. Strait nem hallgatta annyit az aktuális zenei rádiókat mint kortársai, hiszen sokat foglalkozott az állattenyésztés híreivel. Ezek a műsorok viszont sok country zenét tartalmaztak. Így a zenei érdeklődés is ebben az irányban erősödött.

Nem sokkal ezután középiskolai szerelmével, megszöktek otthonról, majd házasságot is kötöttek Mexikóban 1971 decemberében. Még ugyanebben az évben, beállt az Egyesült Államok hadseregébe. Katonaideje alatt születik első gyermeke. A szolgálat letelte után (1975-ben) beiratkozik a Southwest Texas State University-re és mezőgazdasági diplomát szerez. Az egyetemi évek alatt, belépett a Stoney Ridge zenekarba, akik szórólapokon kerestek új énekest. Strait átnevezte a csoportot Ace in the Hole Band névre. A vezetésével az együttes erőre kapott, elkezdtek végre különböző fellépésekre és bárokba járni szerte Dél-és Közép-Texasban, majd távolabb is mint Huntsville és a Houston. A zenekar lehetőséget kapott arra, hogy rögzítse több Strait fémjelezte felvételét. Ez kétségtelen siker volt, ugyanakkor a dalok soha nem értek el széles körben elismerést, és Strait továbbra is kezelni kénytelen a családja marhafarmját.

Miközben továbbra is játszik a zenekar anélkül, hogy valódi kapcsolatot sikerülne kialakítani az országos zeneipar képviselőivel, Strait összebarátkozott Erv Woolsey-vel, aki üzemeltő az egyik bárban, ahol az Ace in the Hole zenekar fellépett. Ő korábban dolgozott a MCA Records kiadóval. Woolsey kitartó győzködésére a kiadó néhány munkatársa eljön Texasba és meghallgatja ahogy Strait és zenekara játszik. Lenyűgözte Őket az előadás, 1981 februárjában az MCA gyorsan aláírja Strait első igazi lemezszerződését.


Weboldala:

http://www.georgestrait.com/



Honlap készítés