Videók

youtube

vevo

Slágerlista

billboard

Weekly Country Chart

Heti   Country   Slágerlista

Weekly

Country weekly

CMA & ACM

ACM logo

acmalogo

Arkansas

 

 

 

Arkansas zászlaja

 

Arkansas 

 


 

 

 

Arkansas  az Amerikai Egyesült Államok 25. tagállama. Az USA déli államainak egyike. Hat másik állammal határos – északon Missourival, keleten Tennessee-vel és Mississippivel, délen Louisianával, nyugaton Texasszal és Oklahomával. Keleti határát nagyban meghatározza a Mississippi folyása. Földrajzilag sokszínű állam, hegyvidékek éppúgy megtalálhatóak itt, mint a Mississippi folyó síksága. Fővárosa és legnagyobb városa Little Rock.

Az állam neve, az Arkansas a „folyó alsó folyásánál élő emberek földje” jelentésű indián szó

 

 

Map of USA highlighting Arkansas.png

 

Arkansas tavainak együttes területe 2 428,11 km2, folyóinak hossza 15 610,6 km és 9 712,46 km² erdőség.

Arkansas északnyugati részén húzódik az Ozark hegység, s az állam közép nyugati részén az Arkansas folyó választja el az Ozark hegységet a Ouachita hegységtől. A déli része erdővel borított dimbes-dombos táj.

A Mississippi folyó az állam keleti határán folyik, s az Arkansas és Mississippi deltája gazdag termőföldet biztosít a rizs, a gyapot, a szójabab és a búza számára.

Ozark természetes szépsége évente sok turistát vonz. A Hot Spring National Park termálforrását sok gyógyulni vágyó látogatja. Az Euréka forrásnak 63 kútja van. A Hot Springs Mountain (Ouachitas) 47 forró gyógyvizű forrása van.

 

Forrás:wiki


Honlap készítés