Videók

youtube

vevo

Slágerlista

billboard

Weekly Country Chart

Heti   Country   Slágerlista

Weekly

Country weekly

CMA & ACM

ACM logo

acmalogo

Miranda Lambert

miranda Miranda Lambert

 Miranda Leigh Lambert (1983 november 10.  Longview, Texas)  amerikai country-  énekesnő, dalszerző és  dalszövegíró, akinek  eddig négy studióalbuma  jelent meg és ért el  sikereket az Egyesült  Államokban. 2011-től  Blake Shelton  countryénekes boldog  felesége.



Élete:

Miranda Leight Lambert, 1983-ban született a Texas-i Longvwiew-ben. Gyermekkorát a szintén Texas-i  Lindale városában töltötte. Apja, Richard Lee "Rick" Lambert, rendőrként volt, majd nyugdíjba vonulása után magánnyomozóként dolgozott közösem Miranda édesanyjával.

 

Ezzel a háttérrel persze Miranda már korán megtanult fegyverekkel bánni, később lelkes szarvas vadász lett. Kilenc éves korában szülei elvitték egy Garth Brooks koncertre, később ezt tartotta a countryzenei érdeklődése kezdetének. Apja is kedvelte a countryt, írt néhány számot Mirandának, aki ezekkel a számokkal hamarosan megjelent különböző helyi tehetségkutatókon, majd a kezdeti sikerek után helyi éttermekben is fellépett, persze ekkor még többnyire szülői felügyelet mellett.

 

Tizenhat évesen kezdett komolyabban foglalkozni a zenével, ekkor már közreműködött néhány Nashville-i lemezfelvételen, de nem tudott megbékélni a „popzenésedő” zenei világgal. Ékkor visszament Texas-ba, és apja segítségével elkezdett saját dalokat írni. Ebben az időben már egy középiskolai együttesnek, a „The Texas Pride band”-nak is frontembere volt.

 

A későbbieket meghatározóvá vált egy 15 éves korában bekövetkező esemény: szülei befogadtak a házukba egy szerencsétlen sorsú, bántalmazott édesanyát és gyermekét. Miranda ugyan hallott ilyesmiről korábban is, de ez volt az első eset, amikor szembesült az élet komorabb oldalával is. Később erre az élményre vezette vissza több szerzeménye keletkezését is. Ekkor készül azóta híressé vált tetoválása a pisztolyokkal és a szárnyakkal.

 

Karrier:

Miranda profi karrierje 2003-ban indult be, ekkor döntőbe jutott a Nashville Star  versenyen, ahol végül harmadikként végzett. Ekkor írt alá az Epic Records-nál. Az ekkor kiadott „Kerosene” című albumról 4 kislemez is felkerült a Top 40 listákra. Zenei karrierje innentől folyamatosan ível felfelé. Szóló karrierje mellett tagja lett a Pistol Annies formációnak is. Későbbi férjével, Blake Sheltonnal több közös számot is előadtak. Jelenleg a különböző country gálákon mind szólóban, mind az említett formációkban már rendszeresen jelölt és befutó is lesz Miranda.

 

Magánélete:

2006-ban Miranda találkozott Blake Sheltonnal. Sok közös munkán dolgoztak, Blake közreműködött Miranda több dala megírásában is. A kapcsolatból előbb barátság lett. Majd 2011 május 14.-én össze es házasodtak Texasban. Az esküvőn Miranda anyja esküvői ruháját viselte. Az esküvő igen nagyszabású volt, rengeteg barát és a country előadók színe-java is ott volt. Az eskövő után Miranda azt nyilatkozta: „Hozzá mentem a legjobb barátomhoz!”


Discography:

Albums


Miranda weboldala és VEVO csatornája:


Honlap készítés