Tim McGraw

tim

 Tim McGraw

 Samuel Timothy "Tim" McGraw (Delhi,    Louisiana, 1967 Május 1.) Minden idők    harmadik legsikeresebb  country előadója    több mint 40 millió eladott albummal.    Feleségével, Faith Hill-el közös turnéjuk    minden idők legsikeresebb country turnéja    volt.

 


Élete:

Samuel Timothy McGraw Delhiben, Louisiana államban született. Egyetlen gyermeke volt Elizabeth "Betty" Ann D'Agostino, és Frank Edwin "vontató" McGraw Jr.-nak. Anyja pincérnő, apja fiatal korában profi sportoló (baseball) volt. Tim születésekor a szülei már nem éltek együtt.  Tim úgy nőtt fel, hogy anyja későbbi férjét tartotta apjának, csak 11 évesen jött rá a titokra, amikor az eldugott karácsonyi ajándékok keresése közben rábukkant a születési bizonyítványára. Miután megtörtént a felfedezés, az anyja elárulta, hogy a biológiai apja Tug McGraw. Ezután találkoztak először, bár apja egészen a fiú 18 éves koráig tagadta hogy Ő volna a vér szerinti apa. Gyermekként McGraw szeretett minden sportot, különösen a baseball-t, annak ellenére, hogy ekkor még nem tudta, hogy a természetes apja egy profi sportoló.

Először a Northeast Louisiana Egyetemre, majd az University of Louisiana, egyetemre járt sport (baseball) ösztöndíjasként. A főiskolai időszak alatt, megtanult gitározni, és ez egyre többet gyakorolt, énekelt a kollégiumban. (Bár később azt mesélte, hogy a szobatársak gyakran elrejtették a gitárt, mert ő volt olyan rossz volt…)  1987-ben édesanyja visszatért Jacksonville-be, Florida államba és fia követte. Egy szemesztert járt a Florida Community College Jacksonville-be, de alkalmanként beszállt a helyi zenekarokba is.  1989 májusában elhunyt Keith Whitley country énekes, aki McGraw példaképe volt. Ekkor otthagyta az iskolát, és Nashville-be ment folytatja a zenei karrierjét.  Ez végül is 1992-ben indult el, amikor szerencsés véletlenek sorozatával egy demó felvétele eljutott a Curb kiadóhoz.


Azóta történt egy s más, Tim az államok harmadik legsikeresebb country előadója lett (40 millió eladott album) 

McGraw 11 egymást követő albuma debütálásukkor number one helyezést ért el a Billboard album listán. Huszonöt Singles lett No. 1 a Billboard Country Airplay chartjén. Nyert három Grammy-díjat, 14 Academy of Country Music Awards-ot, 11 Country Music Association (CMA) díjat, 10 American Music Awards díjat, és a három People Choice Awards-ot. A Soul2Soul II Tour Faith Hill is a legnagyobb bevételt hozó turné country zene történetében, és az egyik az első öt között minden zenei stílusban.
McGraw kipróbálta a színészetet is, a szerepelt a The Blind Side (Sandra Bullock), Friday Night Lights, The Kingdom és a Négy karácsony (Vince Vaughn és Reese Witherspoon) filmekben. Valamint főszereplő volt a Flicka (2006) és a Country Strong (2010) mozikban.

Nem mellesleg házasságot kötött az amerikai country élet másik igen kiemelkedő csillagával, Faith Hill-el...


Weboldala:

http://timmcgraw.com/Honlap készítés