Videók

youtube

vevo

Slágerlista

billboard

Weekly Country Chart

Heti   Country   Slágerlista

Weekly

Country weekly

CMA & ACM

ACM logo

acmalogo

Tim McGraw

tim

 Tim McGraw

 Samuel Timothy "Tim" McGraw (Delhi,    Louisiana, 1967 Május 1.) Minden idők    harmadik legsikeresebb  country előadója    több mint 40 millió eladott albummal.    Feleségével, Faith Hill-el közös turnéjuk    minden idők legsikeresebb country turnéja    volt.

 


Élete:

Samuel Timothy McGraw Delhiben, Louisiana államban született. Egyetlen gyermeke volt Elizabeth "Betty" Ann D'Agostino, és Frank Edwin "vontató" McGraw Jr.-nak. Anyja pincérnő, apja fiatal korában profi sportoló (baseball) volt. Tim születésekor a szülei már nem éltek együtt.  Tim úgy nőtt fel, hogy anyja későbbi férjét tartotta apjának, csak 11 évesen jött rá a titokra, amikor az eldugott karácsonyi ajándékok keresése közben rábukkant a születési bizonyítványára. Miután megtörtént a felfedezés, az anyja elárulta, hogy a biológiai apja Tug McGraw. Ezután találkoztak először, bár apja egészen a fiú 18 éves koráig tagadta hogy Ő volna a vér szerinti apa. Gyermekként McGraw szeretett minden sportot, különösen a baseball-t, annak ellenére, hogy ekkor még nem tudta, hogy a természetes apja egy profi sportoló.

Először a Northeast Louisiana Egyetemre, majd az University of Louisiana, egyetemre járt sport (baseball) ösztöndíjasként. A főiskolai időszak alatt, megtanult gitározni, és ez egyre többet gyakorolt, énekelt a kollégiumban. (Bár később azt mesélte, hogy a szobatársak gyakran elrejtették a gitárt, mert ő volt olyan rossz volt…)  1987-ben édesanyja visszatért Jacksonville-be, Florida államba és fia követte. Egy szemesztert járt a Florida Community College Jacksonville-be, de alkalmanként beszállt a helyi zenekarokba is.  1989 májusában elhunyt Keith Whitley country énekes, aki McGraw példaképe volt. Ekkor otthagyta az iskolát, és Nashville-be ment folytatja a zenei karrierjét.  Ez végül is 1992-ben indult el, amikor szerencsés véletlenek sorozatával egy demó felvétele eljutott a Curb kiadóhoz.


Azóta történt egy s más, Tim az államok harmadik legsikeresebb country előadója lett (40 millió eladott album) 

McGraw 11 egymást követő albuma debütálásukkor number one helyezést ért el a Billboard album listán. Huszonöt Singles lett No. 1 a Billboard Country Airplay chartjén. Nyert három Grammy-díjat, 14 Academy of Country Music Awards-ot, 11 Country Music Association (CMA) díjat, 10 American Music Awards díjat, és a három People Choice Awards-ot. A Soul2Soul II Tour Faith Hill is a legnagyobb bevételt hozó turné country zene történetében, és az egyik az első öt között minden zenei stílusban.
McGraw kipróbálta a színészetet is, a szerepelt a The Blind Side (Sandra Bullock), Friday Night Lights, The Kingdom és a Négy karácsony (Vince Vaughn és Reese Witherspoon) filmekben. Valamint főszereplő volt a Flicka (2006) és a Country Strong (2010) mozikban.

Nem mellesleg házasságot kötött az amerikai country élet másik igen kiemelkedő csillagával, Faith Hill-el...


Weboldala:

http://timmcgraw.com/



Honlap készítés