Videók

youtube

vevo

Slágerlista

billboard

Weekly Country Chart

Heti   Country   Slágerlista

Weekly

Country weekly

CMA & ACM

ACM logo

acmalogo

Getchen Wilson

gretchen Gretchen Frances Wilson

 (1973 június 26, Pocahontas, Illinois) Amerikai  country énekesnő. Születésekor anyja még  csak 16 éves volt. Apja két éves korában  lelépett, Gretchen az anyjával élt lakókocsi-  parkokban és szegénységben nőtt fel. Anyja  pincérnőként dolgozott, és Wilson maga is  kiesett a 9. osztályban 15 évesen, mert  dolgoznia kellett, mint a szakács és a pincér.

 


Élete:

Gretchen Wilson az Illionis állam beli Pocahontas városában született. Anyja csak 16 éves volt amikor világra hozta. Egyedül kellett felnevelnie miután apja Gretchen két éves korában lelépett. Lakókocsi parkokban éltek, meglehetősen rossz körülmények között. Anyja pincérnőként dolgozott, és Ő maga is kimaradt az iskolából a 9. osztályban, 15 évesen dolgozni kezdett, mint a szakács és pincér.

Wilson egyik munkahelyein kezdett énekelni mintegy játékból, 15 éves korában.

Egy alkalommal (1991-ben) egy ilyen éneklős napon véletlenül épp ott tartózkodott Susie Osburn, egy Springfield-i bár menedzsere. Az akkor 18 éves Gretchen olyan jól énekelt, hogy Osburn kezdetben gondolta, az énekhang a zenegépből érkezik. Felismerve Wilson tehetségét, Osburn azonnal meggyőzte őt, hogy álljon be az Ő zenekarába, költözzön Springfieldbe.  Így is történt.

Az igazi áttörésre persze még kellett várni, az ismertség csak fokozatosan jött meg. Az énekesnőnek 2003-ra sikerült olyan szintre fejlődnie hogy aláírhatott az Epic Records kiadóval egy szerződést. Ennek lett eredménye az első kislemez, amely a " Redneck Woman " címmel debütált 2004 elején. És ez aztán meg is hozta a várt sikert.


Az énekesnő weboldala: 

http://www.gretchenwilson.com/




Honlap készítés