Videók

youtube

vevo

Slágerlista

billboard

Weekly Country Chart

Heti   Country   Slágerlista

Weekly

Country weekly

CMA & ACM

ACM logo

acmalogo

Jason Aldean

jason

 Jason Aldean 

 Jason Aldine Williams (Macon, Georgia,  1977 Február 28.)






Élete:

Jason Aldean (Jason Aldine Williams) Macon-ban született Georgia államban. Szülei, Barry és Debbie Williams, elváltak, mikor ő még csak 3 éves volt. Őt az anyja nevelte, a középiskola végéig jobbára a szülővárosában élt, de a nyarait az apjával töltötte a Florida-i Homestead-ben.

Az egyik ilyen nyáron, mielőtt apja dolgozni indult, rendszeresen mutatott Jasonnek néhány gitárakkordot, amit a fiú aztán szorgalmasan gyakorolt is, míg apja haza nem ért. Amikor az apja hazaért, elővette a saját gitárját és együtt játszottak. Hamarosan már hallás után tudott dalokat játszani. Korai kedvencei között volt George Strait "The Cowboy Rides Away", Hank Williams Jr. "The Blues Man", és az Alabama "My Home Alabama" dala. Mindkét szülő ösztönözte a fiatal Aldean-t hogy minél gyorsabban haladjon a zenei tanulmányaiban. 14 éves korától, miután figyelte az ország zenei díjátadóit a tévében, azt akarta, hogy a színpadon zenélhessen. Ez anyja segítségével sikerült is, bár első fellépésén – saját későbbi beszámolója szerint – alig 10 néző volt. Mindazonáltal ettől kezdve elkezdte járni a területi tehetségkutató versenyeket és fellépett a helyi fesztiválokon, vásárokon is. Karrierje innentől felfelé ívelt.

Az Aldean nevet Ő választotta színpadi névként, mert a "Jason Williams" nevet túl általános érezte, ( tény, hogy abban az időben az általa gyakran látogatott kosárlabda meccseken három játékos-t is ugyanígy Williams-ként hívtak. Az egyediség miatt még az írásmódot is megváltoztatta középső nevén, így lett végül Jason Aldean.


Rövidesen jön az életrajz további része...


Az előadó saját weboldala:

http://www.jasonaldean.com/





Honlap készítés