Videók

youtube

vevo

Slágerlista

billboard

Weekly Country Chart

Heti   Country   Slágerlista

Weekly

Country weekly

CMA & ACM

ACM logo

acmalogo

Big & Rich

br

 Big & Rich

 Big & Rich egy amerikai country zenei duó, tagjai:      Big  Kenny és John Rich, akik mindketten    dalszerzők,  énekes-gitáros előadók. Rich alapító    tagja volt a  Lonestar bandának és később szólóban a  BNA  Records-nál alkotott, míg a Big Kenny korábban  szólóban a Hollywood Records-nál zenélt. 

 

 


Történetük:

Miután Kenny távozott a Hollywood Recordstól, alapított egy rövid életű zenekart luvjOi, néven. Annek a bandának volt gitárosa Adam Shoenfeld és dobosa Larry Babb akik később részévé váltak a Big & Rich kísérő zenekarának is.

Rich 2000-ben, kezdte rögzíteni szólóalbumát. Két kislemeze - a "Pray for You" és a "Forever Loving You"- , felkerültek az amerikai Hot Country Songs listákra is. Maga az album sajnos nem lett ilyen sikeres. Ezután alapította a MuzikMafia társaságot (amely egy rövidítése a Zenei Művészeti Barátok Alliance névnek). Ez egyfajta baráti társaságként fogta össze az énekes-dalszerzőket, köztük olyan művészekkel, mint a Cowboy Troy, James Otto, Gretchen Wilson és Shannon Lawson. A csoport első „hivatalos” fellépése Nashvilleben volt 2001-ben.

Big Kenny és John Rich első közös szerzeményeit több country előadó is sikerrel adta elő. Ezen sikeres számok eredményeképp javasolta a menedzser Marc Oswald, hogy alkossanak egy duót. Bár nem voltak teljesen biztosak a megoldás sikerében, tartottak attól, hogy a nagy lemezkiadók nem fogják pártolni az új felállást, mégis belevágtak a dologba. A két első felvételük rögzítése után azonban már látható volt hogy a duó sikeres lesz. Ezután találkoztak Paul Worley, zenei producerrel, aki akkoriban a kreatív ügyek felelőse volt a Warner Bros. Recordsnál. Ő segítette hozzá a Big & Rich duót első lemezszerződésükhöz 2003 végén. 


Weboldaluk:

http://www.bigandrich.com/




Honlap készítés