Videók

youtube

vevo

Slágerlista

billboard

Weekly Country Chart

Heti   Country   Slágerlista

Weekly

Country weekly

CMA & ACM

ACM logo

acmalogo

Carrie Underwood

carrie

 Carrie Marie Underwood

 (1983 március 10, Muskogee, Oklahoma) Az    American Idol eddigi legsikeresebb győztese,    akinek rengeteg emberrel sikerült    megszerettetnie a country zenét. Három    sikeres albummal és sokszáz fellépéssel a    háta mögött a bájos szőkeség a    magánéletben is sikeres, Mike Fisher boldog    feleségeként tölti ugyanis hétköznapjait.


Élete:

Carrie Underwood Stephen és Carole Underwood gyermekeként született 1983 március 10-én, Muskogee városában, Oklahoma államban . Szülei gazdaságában nevelkedett Checotah-ban. Apja egy fűrésztelepen dolgozott, míg az anyja tanított a helyi általános iskolában. Van két nővére, Shanna és Stephanie. Carrie gyermekkorában sokat énekel, eljutott a Robbins Memorial Talent Show-ba is , és énekelt a helyi templomban. Később énekelt a helyi események, beleértve a Old Settler's Day-t, és a Lions klub eseményeit.

Egy helyi csodálója elintézte neki, hogy elutazzék egy Nashville-i meghallgatásra, 14 éves korában. A meghallgatást szervező Capitol Records készült is egy szerződést aláírni Underwood kisasszonnyal, de egy hirtelen cégvezetés-váltás miatt ez kútba esett. Carrie később azt nyilatkozta: " Őszintén hiszem, hogy ez szerencse volt, mert akkor még nem álltam készen. Mindennek van egy módja és van egy ideje.” Míg a Checotah High School tanulója volt, ő benne volt a pompom lány csapatban, és játszott a kosárlabdát és softball-t . A középiskola elvégzése után, az egyetemi beiratkozáskor Ő úgy döntött, hogy nem folytatja az énekesi pályát  a diploma megszerzése után . Azt mondta: " A középiskola után én nagyjából feladtam az álmom az éneklésre. Én elérte azt a pontot az életemben, amikor meg kellett ezt tegyem, hogy felkészüljek a jövőre a való világban" .  A Northeastern State University-n szerzett diplomát (magna cum laude) 2006-ban, tömegkommunikáció és  újságírás szakon.

Ezután egy pizzériában dolgozott egy állatkertben , és egy állatorvosi klinikán. (Az állatok iránti szeretet és odaadás később még visszaköszön Carrie életében.)

A változás végül 2004 nyarán köszönt be, amikor Carrie meghallgatásra megy az American Idol válogatásra St. Louis-ba. Miután énekelte, bekerült a legjobb 12 lány közé, és a bíró Simon Cowell azd nyilatkozta, biztos, hogy Ő lesz az egyik kedvenc, sőt, meg is nyerheti a versenyt. A többi már történelem, nemcsak hogy ezt a versenyt nyerte meg, de a korábbi szezonokkal összehasonlítva is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A sok nyeremény között persze ott volt a lemezszerződés is, amely már biztossá tette, hogy a korábbi, az éneklés abbahagyására vonatkozó kijelentés mégsem volt indokolt.


Az előadó saját weboldala:

http://www.carrieunderwoodofficial.com/us/blown-away-live-intnl



Honlap készítés