Videók

youtube

vevo

Slágerlista

billboard

Weekly Country Chart

Heti   Country   Slágerlista

Weekly

Country weekly

CMA & ACM

ACM logo

acmalogo

Trace Adkins

trace Trace Adkins

 Tracy Darell "Trace" Adkins (1962 január 13.,  Sarepta, Louisana) Jelenleg az egyik  legsikeresebb country előadó és színész.


 

 

 


Élete:

Trace Adkins Sarepta-ban, Lousiana államban született. Édesapja: Aaron Adkins, molnár, édesanyja: Peggy Carraway. A zene iránti érdeklődése már korán kezdődött, amikor az édesapja megtanította gitározni. Középiskolában a New Commitments nevű gospel zenei együtteshew csatlakozott. Később a luisiana-i műszaki egyetemen tanult, ahol az a Bulldogs amerikai football csapatban hátvédként játszott. Annak ellenére, hogy sosem diplomázott le, egy olajfúró szigeten kapott munkát. Ekkor történt, hogy egy vödör késsel való kinyitása során elveztette a bal kisujját. Az orvosok, azonban, vissza tudták az ujját illeszteni úgy, hogy továbbra is tudja a gitározást folytatni. A 90-es évek elején kezdett el játszani country bárokban Nashville, Tennessee környékén. Egy ilyen fellépése alkalmával fedezte fel a hires kiadó cég, a Capitol Records egyik képviselője. Nem sokkal később Trace szerződést kötött a céggel. Adkins jelenlegi felesége Rhonda Forlaw, akivel a közösen három leánygyermek szülei. Ez Trace harmadik házassága; az elsőből két másik lánya is van.


Munkássága:

Trace 1995-ben robbant be a köztudatba a Dreamin' Out Loud című albumával. Azóta hét másik studio albuma jelent meg és két "Legjobb Dalok" válogatáslemeze. Ezenfelül, több mint 20 zeneszámával is felkerült a Billboard country toplistájára, beleértve olyan slágereket, mint a (This Ain't) No Thinking' Thing (1997), Ladies Love Country Boys (2007), és a You're Gonna Miss This (2008).  Az I Left Something Turned on at Home a kanadai country toplistának az első helyére is felkerült. Egy kivétellel az összes lemeze arany vagy platinum elbírálást nyert az Egyesül Államokban. A 2005-ben kiadott Songs About Me, kétszeres Multi-Platinum díjat nyert el a kétmillió eladott példányszám miatt. Emelett, számos televiziós szerepléséről is ismert (Hollywood Sqaures, Pyramid, Celebrity Apprentice, King of the Hill, KFC reklám, The Lincoln Lawyer).


Az előadó saját weboldala és VEVO csatornája:

http://www.traceadkins.com/wired/

http://www.youtube.com/user/TraceAdkinsVEVO

 

Egy jellemző video Trace Adkins-től:

Honlap készítés