Videók

youtube

vevo

Slágerlista

billboard

Weekly Country Chart

Heti   Country   Slágerlista

Weekly

Country weekly

CMA & ACM

ACM logo

acmalogo

Jake Owen

owen

 Jake Owen

 Joshua Ryan "Jake" Owen (Vero Beach,  Florida, 1981 Augusztus 28.)




 

 


Élete:

 

Joshua Ryan "Jake" Owen és ikertestvére Jarrod Vero Beach-en, Florida államban született 1981 augusztus 28-án. A testvérek rendszeresen részt vettek a legkülönbözőbb sportokban. Jake végül is edzője tanácsára a golfot választotta, és elkezdte építeni profi golf játékosi karrierjét.  15 éves korában megnyerte első versenyét. Érettségi után a Floridai Állami Egyetemen tanult. Egy szerencsétlen wakeboard baleset folytán megsérült, és ez maradandó károsodással járt. Ezzel a profi golf versenyzői karrier lehetősége oda lett.

 

Amíg lábadozott a műtétek után, kölcsönkérte a szomszédja gitárját és elkezdett tanulni. Innentől már nem volt megállás. Egy alkalommal beugróként elhívták egy egyetemi bárba, majd ez annyira jól sikerült, hogy rövidesen ő lett az állandó fellépő. Ekkor már saját dalokat is szerzett. Ezután döntött úgy hogy elköltözik Nashville-be. Itt is szerencsésen alakultak a dolgok. Ahogy megérkezett a városba, az első útja egy helyi bankfiókba vezetett, ahol számlát akart nyitni. Az ügyintéző kérdésére azt válaszolta, hogy Ő egy énekes és dalszerző. Az ügyintéző ekkor megkérdezte, van-e nála demó felvétel. Természetesen volt. Mint kiderült, a banki ügyintéző személyes ismeretsége folytán eljuttatta a felvételt a Warner/Chappell Music kiadóhoz.

 

Bár a Warner/Chappell végül nem írt alá szerződést Jake-el, de a tárgyalások alatt itt találkozott a zenei producer és dalszerző Jimmy Ritchey-vel. Jimmynek volt egy Chuck Jones-al közösen írt dala, ami eredetileg Kenny Chesney számára készült. Ezt a dalt végül megkapta Jake, és ez meg is hozta számára a várt befutási lehetőséget.  Jake végül 2005-ben írta alá az RCA Records kiadóval a lemezszerződését. Az ő javaslatukra vette fel a Jake nevet Josh helyett, hogy ne tévesszék össze az akkor már befutott Josh Turner és Josh Gracin énekesekkel.


Weboldala:

http://www.jakeowen.net/



Honlap készítés