Videók

youtube

vevo

Slágerlista

billboard

Weekly Country Chart

Heti   Country   Slágerlista

Weekly

Country weekly

CMA & ACM

ACM logo

acmalogo

Déli állambéli kirándulások

Mivel Amerika déli államait tartják a country szülőhazájának,ezért ezen az oldalon egy kicsit beutazhatjuk ezt a vidéket és megtudhatjuk hogy honnan is erdnek a gyökerek.

Kellemes utazást!

 
 

 


 

 

 

A Dél-Egyesült Államok (az amerikai Dél, az amerikai köznyelvben a Dél, vagy Dixie) nagy régió az Amerikai Egyesült Államok délkeleti és középdéli részében.

 

Kulturális hagyományai, történelmi öröksége ma is megkülönböztetik az ország többi részétől. A régióban a fehérek érkezése előtt indiánok éltek, a korai betelepülők közt sok volt a spanyol. A Dél ültetvényiere nagy számban hurcoltak be afrikai rabszolgákat és az amerikai polgárháborúban a déli államok alkotta Konföderáció többek közt a rabszolgaság eltörlése ellen harcolt az Észak ellen. A Dél évszázadok alatt saját, az Egyesült Államok más részeitől különböző szokásokat, irodalmat, zenét és konyhát fejlesztett ki.


A Dél modern definíciója: a sötétvörös államokat a mai definíciókban csaknem mindig a Délhez sorolják, a világosabb vörös államokat pedig általában. Időnként Marylandet és Missourit is, Delaware-t csak ritkán. Néha délinek tekintik Oklahomät is, mert Indián Területnéven a polgárháború idején a Konföderációhoz tartozott. Gyakran tekintik délinek Nyugat-Virginiát is, mivel valamikor a déli Virginia része volt.[1][2][3]

Forrás :wikipédia

Honlap készítés