Videók

youtube

vevo

Slágerlista

billboard

Weekly Country Chart

Heti   Country   Slágerlista

Weekly

Country weekly

CMA & ACM

ACM logo

acmalogo

HAZAI EGYÜTTESEK

Magyar countryzene:

Bár ez az oldal eredetileg az amerikai country előadók megismertetésére jött létre, úgy gondoljuk a hazai countryzenészekkel és zenekarokkal is illő foglalkoznunk. Különösen, miután elég sok helyről hallunk olyan csodálkozó hangokat és véleményeket, amelyek szerint itthon nincs is működő country zenekar és countryzenei élet. Vagyis úgy látszik, ezeket az együtteseket csak a szűk rajongói körük ismeri. Ezen pedig érdemes lehet változtatni. 

Az alábbiakban megpróbálunk kisérletet tenni az itthoni country formációk összegyűjtésére, és nyilvános programjaik egy naptárba gyüjtésére. Persze ehhez szükség lesz a zenekarok folyamatos segítségére is.Blues és rockabilly zenészekből alakult country zenekar, hamisítatlan országuti hangulattal.

 

Blackriders, ír és amerikai folk és country zene, Irish and american folk and country music ...

 

2008-ban alakultunk a Blue Timers country zenekarból. 60-as, 70-es évek zenéjét és new countryt játszunk.

 

Bojtorján zenekar honlapja

 

2011 decemberében született meg a zenekar. A megalakulásról így ír Szűcs Árpád, az alapító: "Olyan zenésztársakat kerestem meg, akikkel korábban már más formációban együtt játszhattam. Tudtam milyenek az „elvárásaim”. Ne kelljen magyarázni azt, ami egy jó zenésznek természetes. Az állandó fejlődés belső igénye, a kompromisszum képessége, a zenei alázat, a magamból kihozható maximum elvárása és az, hogy mindig figyelj oda a másikra.

Szeretnénk minél szélesebb igényeknek megfelelni. Ezért a new countryn kívül, játszunk oldies muzsikát, van egy rock műsorblokkunk, egy Eagles cover koncertműsorunk és persze egy saját dalainkból álló bemutatónk is.

Persze mindezt sajátos egyedi hangzással hangszereltük, meglepő zenei fordulatokkal színesítettük és elsődlegesen a közönség és a mi zenei egymásra találásunk a fő szempont."

 

Nagy Péter, szólógitáros évtizedek óta Szeged egyik legelismertebb zenésze. A legtöbb stílusban ( jazz, rock, country) "otthon van." . Nem lehet felsorolni, hogy hány zenekarban működött eddig, de utolsó négy évét a Riverside Country Bandban húzta le

 

A Countaktus Country honlapján olvashatjuk: 

Többszáz fellépéssel a hátunk mögött népszerűsítjük a műfajt szerte az országban. Fesztiválokon, művelődési házakban PUB-okban lépünk fel de előfordul,hogy esküvőkre is hívnak minket. Hangulatos, vidám, akár egész estét betöltő műsorral szórakoztatjuk közönségünket.  Esetenként vendégzenész barátaink autentikus játékával fűszerezzük előadásainkat.

Céljaink között szerepel a 10 évet összefoglaló jubileumi album elkészítése, valamint szűkebb hazánkban Vácott létrehozni egy Country Club-ot, ahol igazi Western kocsma hangulatban szórakozhatnak a műfajkedevelők.

    

A Country Express a 90-es évek elején alakult. Szövetkeztünk néhány kaszkadőr barátunkkal, és a budapesti Vidámpark területén élő western-előadást mutattunk be, napi 4-5 alkalommal. Nagy sikere volt, de le is égett. Porig. A kellékek, jelmezek, hangszerek, minden. Lehetett előlről kezdeni mindent.
 

Magyar előadók (Bojtorján,Fonográf,100 Folk Celsius,Kormorán,Halász Judit...) és saját szerzemények kizárólag magyar nyelven.(gyerekdalok is)

 

A együttes alapítója Orosz Attila korábbi formációival, már számos sikert aratott a hazai és európai countryzenei életben.

Legrangosabb eredményüket a németországi Pullman City Country Zenei Versenyén érték el. 2004-ben első díjat nyertek. A ~Don Attila Band ~ 2007-ben alakult. Játszanak Klubokban, Pubokban, Fesztiválokon, autós, motoros, lovas rendezvényeken, céges és magán partykon.Műsorukban a Country örökzöldektől kezdve a New Country legismertebb előadóitól játszanak magyaros temperamentummal, zenei humorral fűszerezve, de szívesen kirándulnak a Blues, és Rock & Roll világába is, így a  Country Rock, Line Dance muzsika mellett Tradícionális Country,- és Civil War zene barátai is kedvükre válogathatnak.


A Walk the line című, Johnny Cash életét bemutató nagyszerű amerikai film inspirációjának köszönhetően megpróbálják visszaadni a rég eltűnt country pubok folkos, füstös hangulatát, ötvözve a régi tradicionális és mai new country zene minden elemét. Oly n

 

A Free Time Band hivatalos honlapja

 

LIVE COUNTRY, OLDIES, IRISH FOLK, BLUES, GOSPEL

Köteles István vagyok. Van egy visszatérő gyermekkori álmom, cowboy vagyok! Hosszú út vezetett a zenei pályámon idáig, erről részletesen olvashattok a honlapomon. Hiszem, hogy sosem késő váltani. A világ folyamatosan változik, és vele együtt mi is. A fontos csak az, hogy mindig hiteles maradj! A honlapomon találtok 14 új dalt is, amibe nem csak belehallgatni tudtok, hanem szavazni is lehet!

 

A Leslie Night Production az egész ország területén, valamint külföldön is mûködõ show zenekar. Az együttes a jelenlegi felállásban 2008 óta mûködik. Miért minket válasszon? A Leslie Night zenekar bármilyen rendezvényen színvonalas hangzást és mûsort biztosít. A zenekar arculata és árképzése a jelen kor igényeinek teljesen megfelel.

  

A Lucky Fellas Nosztalgia Show, egy kéttagú formáció élő énekprodukcióval, professzionális zenei alapokkal. Programjaik tehát nem kifejezetten koncertek, hanem show-jellegű, vidám műsorok sok humorral, meglepetés "sztárvendégekkel" és persze kiváló dalokkal. Mostanában inkább a nosztalgia programot keresik a megrendelők, de country-showra is van azért kereslet. Mindemellett nosztalgia műsorokban is számos country dal kapott már helyet, inkább a klasszikusnak számítók (Kenny Rogers, Johnny Cash, Dean Martin stb.). A country show keretein belül klasszikus és "new" country dalokkal egyaránt dolgoznak (pl. Garth Brooks, George Strait, Josh Turner, Toby Keith stb.) 

 

A Mecsek Country zenekar 2013 elején alakult meg Pécsett. A zenekar egyre bővülő repertoárjában különböző stílusok kapnak helyet, a new country, a country pop és country rock mellett bluegrass számokat is játszunk. Műsorunkban jól ismert magyar és külföldi pop és rock számok is helyet kapnak. Zenekarunk szolgáltatja a talpalávalót többek között azokon a táncházakon, ahol az érdeklődők megtanulhatják a "line dance" lépéskombinációit. Ezen kívül fellépünk falu- és városnapokon, fesztiválokon, motoros találkozókon, vendéglátó helyeken és saját koncerteket is adunk.

A zenekar tagjai:
Dani János - gitár, ének, szájharmonika
Köveskuti László - ének, basszusgitár
Güth István - bendzsó, gitár, mandolin
Markó Antal - dob
Németh Lajos - gitár
 

 
Zenénk és műsorunk a modern hangzásvilágú new country rock műfajra épül, legyen szó akár feldolgozásokról akár saját country zene szerzeményekről. Hat főből álló zenekarunk hangszerei és felállása is hűen tükrözi a country műfaj jelenlegi és modern sokoldalúságát, de a hagyományokat sem dobjuk el magunktól. Fontosnak érezzük, hogy kellő alázattal viszonyuljunk minden dalhoz, amit előadunk. Nem csak country fesztiválokon, találkozókon, hanem egyéb szabadtéri rendezvényeken (városi rendezvények, falunapok, kamionos és motoros fesztiválok) is fellépünk, elmondhatjuk, hogy nagy százalékban az újdonság erejével hatva, nagy sikerrel.
 
Az együttes megalapításának gondolata már évekkel ezelőtt érlelődött bennem, mivel nagy rajongója vagyok az amerikai Eagles együttesnek.

A végső lökést végül az adta, hogy a neten láttam a holland Dutch Eagles-t, amely hangzásában félelmetesen hasonlított az eredetire. Ezen felbátorodva – miért ne lehetne egy magyar tribute együttes is - én is belevágtam tagok keresésébe, amely nem volt könnyű feladat.

Sok igen jó és neves zenész félt a feladattól, sokukat visszatartotta az igényes zene és főleg a többszólamú vokál, továbbá többen könnyebb pénzkereseti lehetőséget kerestek.

A csapat 3 különböző, jelenleg is működő, együttesből verbuválódott össze, és természetesen célunk nem lehet más, mint az amerikai Eagles együttes vokális rock country műfajának hazai megismertetése, elfogadtatása, széles körbeni népszerűsítése. Ezen túlmenően már dolgozunk saját szerzeményeken is, amelyek - remélhetőleg - ugyan ezt a stílust fogják tükrözni.

Hosszas, mintegy másfél évi vajúdás után – pl. 7 basszusgitárost „fogyasztottunk” – végül csak 2011 tavaszára állt össze egy működő képes Pannon Eagles.

A debütálásra ugyan már 2010-ben a Gárdonyi Country Fesztiválon sor került. Azonban a basszusgitáros poszton az említett fesztiválon még Kálóczy Egon töltötte be ezt a posztot. Ezt követően 2012 szeptemberéig már Berkes Károly „Charlie” játszott a helyén. 2012 októberétől Hollander Andrásé a basszusos posztja. A novemberi Backstage koncertet és az FMH-ban a Country Club rendezvényét már vele játszottuk.

 

Az együttes 2012-ben alakult, a zene szeretete hozta össze a tagokat. Mindnyájan szeretik a new-country stílust, és igyekeznek ezt minél magasabb színvonalon bemutatni a közönségnek. A képzett zenészeken túl fontos eleme koncertjeiknek a vidámság és a zenei humor is. 
 

We are the ones who make the traditions today 2007 - On the 'We Are The Ones' album: Johanna Regenbogen - viola; Markus Drescher - double-bass; Attila Tapolczai - guitar, mandolin, vocals / 2008 - On the 'Dreamer' album: Laszlo Pasztor - electric bass; Gyula Egyed - banjo

 

Pop-Country stílusu zenekar, hangulatos és látványos produkció! Ugrás az oldalra és hallgass bele a zenénkbe :)

 

Noha mindig a country zenét tekintettem kedvenc műfajomnak és ez adja a is zenei stílusom fő irányvonalát. Az idők folyamán több együttesben zenéltem, ahol lehetőségem nyílt megismerkedni más műfajokkal is, mint szólógitáros (rock, blues, funky, reggae), de erről bővebben a zenekarok menüpont alatt olvashatsz.

 

A Wild Horses (Vadlovak) new country rockband 1994-ben alakult. A jelenlegi rockduó formáció 2000.02.26. óta folyamatosan működik, főképp pub-ok, sörözők, klubbok, éttermek, western steakhouse-ok élőzene szolgáltatásával, alkalmanként 3-4 órás műsoridővel.

 

Williams Band Country & American Music

 

Buda László zenész

László igazi világjáró muzsikus.Hatévesen kezdett zenélni és a country igen közel áll hozzá.Rengeteg mondanivalója van még a stílus kedvelőinek.

Látogassátok meg honlapját amelyben sok érdekességet megtudhattok róla.

Honlap készítés