Videók

youtube

vevo

Slágerlista

billboard

Weekly Country Chart

Heti   Country   Slágerlista

Weekly

Country weekly

CMA & ACM

ACM logo

acmalogo

Fesztiválok, díjátadók

A mai country "élet" fontos meghatározói a különböző díjátadók és gálák. A CMT vagy a ACM gálái hatalmas nézettségű, nálunk gyakorlatilag elképzelhetetlen mennyiségű embert vonzó rendezvények. 

Jelenleg több országos szervezet is díjazza a country előadókat. A fontosabbak:

ACM


Academy of Country Music - ACM

A szervezetet 1964-ben alapította Eddie Miller és Tommy Wiggins valamint Mickey és Chris Christensen. A cél a country zene ismertebbé és elfogadottabbá tétele volt a nyugati parti államokban. Az akadémia adott otthont az ország első country zenei díjátadójának, 1966-ban. Ez volt az első országos hírű rendezvény a country műfajban. 

Az idén már 48.-alkalommal kerültek kiosztásra az ACM díjai. Természetesen a tevékenység nem csak díjátadásban merül ki, akit közelebbről érdekel a szervezet tevékenysége, látoggassa meg a honlapjukat:

http://www.acmcountry.com/welcome.html

 cma


Country Music Association - CMA

A CMA A country zene támogatására létrehozott szakmai szervezet. 1958-ban alakult, mint az első egy zenei műfaj érdekében létrehozott kereskedelmi szövetség.  A szervezet célja az, hogy oktatási és szakmai forrást nyújtson a zeneipar számára, miközben folyamatosan igyekszik növelni a country zene népszerűségét a világ minden táján. Összefogja a műfaj előadóit és a country zenével foglalkozó minden fórumot. Jelenleg több mint 6000 zenei szakember és a vállalat tagja a Country Music Association-nak. 

A CMA is itél oda díjakat, és - milyen véletlen - Ők a 46. díjátadót tartják ez évben. A CMA honlapja ia sok információt tartalmaz:

http://www.cmaworld.com/

 
Country Music Television - CMT

Szintén jelentős az Államok legnagyobb country zenei tematikus televíziója által odaítélt díj, az általuk szervezett koncertsorozatok és gálák.

Meglehetősen széles spektrumban készülnek produkciók ennél a televíziónál, a közös bennük csak annyi, hogy a country zene és a country életérzés határozza meg mindet.

Az oldalukon sok érdekeset találni, bár több tartalom európának erről a szegletéről nem elérhető. Szerencsére a youtube-on is sok minden található a műsoraikból.

http://www.cmt.com/

 


Néhány kép, ami megpróbálja érzékeltetni a show-k méretét:

2013 CMA show
2013 CMA show
Trace Adkins
Trace Adkins
2013 CMA show_2
2013 CMA show_2
Kenny Chesney
Kenny Chesney
Country
Country
2013 CMA show
Trace Adkins
2013 CMA show_2
Kenny Chesney
Country
Honlap készítés