Videók

youtube

vevo

Slágerlista

billboard

Weekly Country Chart

Heti   Country   Slágerlista

Weekly

Country weekly

CMA & ACM

ACM logo

acmalogo

TV műsorok

Az óceán túlpartján persze ezek az előadók egy jó csomó televíziós műsorban is szerepelnek. Egyrészt tematikus csatornákon (ilyen például a CMT), másrészt millió egyéb műsorban is. Ezek többsége persze ittonról nem igen elérhető, de sok műsor felkerül a youtube-ra is. Ezen az oldalon ilyeneket gyűjtünk egy csokorba, hogy ne kelljen keresgélnetek. Megjegyzem, néha igen érdekes dolgokra lehet bukkanni... 

Elsőként itt az idei CMT Awards beharangozó filmecskéje. A résztvevők - a két ismert színész mellett - jónevű country énekesek.

 


 

Ugyanakkor ezen az oldalon szeretnék nektek néhány olyan tv filmet ajánlani amelyekben jelen van a country valamilyen formában.Ezek nagy része ugyan nem akortárs country világa de  a műfaj kedvelőinek igazán kellemes szórakozást igérnek.

 

 

 

Városi Cowboy

A főbb szerepekben: John Travolta ,Debra Winger

Egy vidéki srác a nagyvárosban próbál szerencsét. Szerelem , féltékenység, rivalizálás sör mindenütt és jó zenék végig. Mi kell még egy jó szombat estéhez?

Konvoj

A film 1978-ban készült. A főszerepet maga Kriss Kristofferson játtsza tökös kamionsofőrt alakit.Azoknak jelenthet igazán jó szórakozást akik kedvelik a 70-es80-as évek országutas kamionos country érzését.

A benne szereplő cb rádiós beszélgetések ikonikussá váltak a teherautós szakmában a későbbiekben.A film kicsit társadalomkritika és egyfajta segélykiálltás is az akkori országuti szakma nehézségei és problémái miatt.

A filmben szereplő dalok:

  • "Convoy" - C.W McCall
  • "Orchestra" - Chip Davis & Mannheim Steamroller
  • "Lucille" - Kenny Rogers
  • "Cowboys Don't Get Lucky All The Time" - Gene Watson
  • "Don't It Make My Brown Eyes Blue" - Crystal Gayle
  • "I Cheated On A Good Woman's Love" - Billy "Crash" Craddock
  • "Okie from Muskogee" - Merle Haggard
  • "Southern Nights" - Glen Campbell
  • "Blanket on the Ground" - Billie Joe Spears
  • "Keep On The Sunny Side" - Doc Watson
  • "Walk Right Back" - Annie Murray

Énekes izompacsirta

 

Kétségtelenül nem ez a film Stallone legsikeresebb filmje, pedig komoly főszerepeket utasitott vissza miatta. Ami miatt mégis csemege country rajongók körében ő Dolly Parton aki az egyik főszerepet alakítja.No meg aztán nem mindennap látjuk egy filmben Rambót és a Country királynőt.A film nem aratott nagy sikert, viszont a benne szereplő dalok több államban vezették a listákat.

 

 

A fekete Kutya

 

A filmben Randy Travis ,Patrick Swayze,és Meat Loaf is szerepel együtt a vásznon.Egy sarokba szoritott kamionos története orságuttal zenével és némi akcióval.A filmben több apró utalás is történik Randy zenész mivoltára.

 

Smokey és a bandita

 

Illegális sörszállítmány ,veszett száguldozás az utakon ,egy szökött menyasszony kétbalkezes rendőrök,és country.Kellemes kikapcsolódást igérő film amely kultuszfilmé vált a 70-es években.A kamionsofőr szerepét maga Jerry Reed alakitja aki a film főcimdalát is irta.


 

 

Hazzard megye lordjai

 

 

Kétszemélyes igazságosztó csapat ott segít ahol tud. Csinos lányok , bevállalós főhősök,lóvá tett rendőrség és szuper verdák.Mindez jobbnál jobb country zenei aláfestésekkel.Bizonyára sokunk vasárnapjait bearanyozta a 80-as90-es években

 

 

 

 

Honlap készítés