Videók

youtube

vevo

Slágerlista

billboard

Weekly Country Chart

Heti   Country   Slágerlista

Weekly

Country weekly

CMA & ACM

ACM logo

acmalogo

Vadnyugati fakanál.

 

 

Táplálni kell a testet mert nem szolgálja a lelket!

 

 

     Így tartja a régi mondás és talán ez az egyetlen dolog a világon amiben mindenki eggyetért.Hogy miből mit hogyan az viszont már nagyon eltérő lehet.Országok, kontinensek,kultúrák, hagyományok alapanyagok,tradiciók ,teszik igazán szinessé érdekessé,ezt a témát.Se szeri se száma manapság az ehhez kapcsolódó fórumoknak műsoroknak.

    Nem szeretnék utánozni senkit de úgy gondolom a jó zenéket még kellemesebbé tehetjük egy két a western műfajra jellemző gasztronómiai élménnyel.Fogadjátok szertettel ezeket a leírásokat ,videókat a countrymusic. hu így próbálja meg szinesebbé tenni az ünnepi vagy éppen hétköznapi teritett asztalokat.

 

Jó étvágyat!

 

 


 

 

 

Tükörtojás pirítósban

 

 

Tükörtojás pitítósban

Tükörtojás pirítósban hozzávalók:

  • 8 szelet toast kenyér
  • 4 tojás
  • Olaj, vaj a sütéshez



  1. Első lépésben a kenyereket készítsd elő. Én 2 szelet toast kenyeret használtam tojásonként, mert amúgy túl vékonyak. A kenyereket egyszerűen szúrd ki egy pogácsaszaggatóval, vagy bármilyen, hasonló méretű kiszúró formával, amiben marad elég hely a tojásnak (pl. szív, virág).
  2. Második lépésben törd fel a tojást egy kisebb, de szélesebb szájú csészébe.
  1. Mielőtt a kenyereket egymásra helyezed, egy kenőecset segítségével kend meg kicsit a tojásfehérjével a kenyerek belső oldalát, így jobban összesülnek.
  2. Egy tapadásmentes serpenyőt melegíts fel, és önts bele egy pici olajat.
  3. Ez a lépés opcionális, de finomabb lesz tőle a tükörtojás pirítósban: kend meg a kenyerek külső felét vékonyan vajjal.
  4. Vedd le a lángot közepes alá. Tedd bele a serpenyőbe a két kenyeret egymáson, és öntsd bele a lyukba a tojást. Sózd ízlés szerint.
  5. Kb. 3 percig kell sütni. A trükk az, hogy a tojás már megsüljön alul, de a kenyér még ne égjen meg. Ehhez lehet, hogy ki kell tapasztalnod a saját tűzhelyedet és serpenyődet.
  1. Egy lapos lapátkanál segítségével nyúlj a pirítós alá. Ha már átsült a tojás alja, akkor egyben föl kell jönnie. Emeld ki, önts a serpenyőbe még egy pici olajat, és egy határozott mozdulattal fordítsd meg a kenyeret.
  2. Attól függően süsd a másik oldalát, hogy mennyire szeretitek folyósan a tükörtojást. Ha folyósan szereted, akkor 20 másodperc elég. Egy perc alatt kb. kocsonyás lesz, 2 perc alatt teljesen átsül, persze ismét a tűzhelytől függően.
Forrás:Szilágyi Balász Amerikai receptek.


Amerikai Palacsinta



Érlelt marhahátszin steak ,zöldbors mártással

 

 

 

 

 

Érlelt hátszín steak zöldbors mártással
Honlap készítés