Videók

youtube

vevo

Slágerlista

billboard

Weekly Country Chart

Heti   Country   Slágerlista

Weekly

Country weekly

CMA & ACM

ACM logo

acmalogo

Játszunk countryt!

Mint azt több helyen is írjuk itt az oldalon, a country itthoni megítéléséhez szervesen kapcsolódik a hagyományos western romantika, ami szépsége ellenére bizony sokakat elriaszthat ettől a zenétől, mondván, hogy ez nem a mi világunk, hanem egy másik nép más kultúrája.

Mindeközben a country amerikai megítélése már rég túljutott ezen a "skatulyán". Az itthoni helyzetnek nyilván sok oka lehet, de véleményünk szerint nagyban hozzájárul, hogy itthon bizony kevesen ismerik a mai country zenét, és még kevesebben játszanak country számokat, mondjuk gitáron.

Miután az oldalunk főképp a kortárs country szeretete okán jött létre, azt gondoltuk, megpróbálunk tenni valamit annak érdekében, hogy többen ragadjanak gitárt és kezdjenek country dalokat pengetni.

Ezeken az oldalakon igyekszünk minél több hasznos linket, gitárleckét és –videót összeszedni a témában, és a country zenéhez legalkalmasabb gitártípusokat, azok legjobb beszerzési forrásait is igyekszünk összegyűjteni.


Manapság már kevesebben vásárolnak oktatóanyagokat, különösen nyomtatott formában, hiszen az interneten számtalan letölthető lecke és gyakorlat található. Tapasztalatunk szerint azért a megvásárolható tananyagok több információt és komplexebb képzést nyújtanak, mint a szabadon hozzáférhető anyagok. Érdemes lehet beruházni egy fizetős tananyagra, és bizony egy tanár is sokat segíthet (igaz, vannak akik azt mondják, sokat is árthat). Ha valaki jól beszél angolul, valóban szinte végtelen számú oktatóvideóból választhat, de szerencsére magyar nyelven is egyre jobb anyagok érhetőek el.

 


egyetem

Ajánljuk elsőként a gitáregyetem.hu anyagait. Ők egy gyors regisztráció után 30 napos ingyenes kezdő tanfolyam anyagait küldik e-mailben. Természetesen a mélyebb tudás megszerzéséhez érdemes megvásárolni az általuk fejlesztett komplett tanagyagot.  

 


Részleteket a gitáregyetem honlapján találhattok, kattintsatok a fenti logóra.


 


A youtube persze tele van különböző gitárleckékkel, bár az igazán jók általában ott is csak ízelítőt adnak, rendszerint a készítők weboldalán már fizetős tanfolyamokat kínálnak.

Néhány kedvencünk ezek közül:

Dario Cortese oldala:  http://www.dariocortese.com/


MyTwangyGuitar oldala:  http://www.mytwangyguitar.com/twc/


Honlap készítés