Videók

youtube

vevo

Slágerlista

billboard

Weekly Country Chart

Heti   Country   Slágerlista

Weekly

Country weekly

CMA & ACM

ACM logo

acmalogo

Keith Urban

urban

 Keith Urban

 Keith Lionel Urban (Whangarei, Újzéland, 1967  október 26.)




 

 


Élete:

Keith Urban Lionel Új-Zélandon született, de később (ekkor Ő két éves volt) elköltöztek a szüleivel Caboolture városába, (Queensland, Ausztrália). Urban apja, aki egy kisbolt tulajdonosa, egy gitár tanár hirdetését helyezte el a kirakatban. Urban vett órákat a tanártól, majd elkezdett helyi versenyekre járni. Mindeközben a helyi színtársulatnak is tagja lett.

Néhány évvel később kezdett eredményeket elérni az ausztrál countryzene területén. Egyre több országos fesztiválon, televíziós versenyen és gálán vett részt.

1991-ben kiadott egy debütáló albumot , és négy kislemezt Ausztráliában. Ezután átköltözött az Egyesült Államokba 1992-ben. Itt ugyan nem volt minden ennyire egyszerű, de végül talált munkát, mint a session gitáros lett tagja a Ranch zenekarnak. Ez a formáció felvett egy stúdió albumot a Capitol Recordsnál és két kislemezük felkerült a Billboard Hot Country Songs listájára.

Ezután 1999-ben a Capitol már hajlandó volt szerződést aláírni vele. A sikerek pedig jöttek sorban. Azóta Urban kiadott összesen kilenc stúdióalbumot, valamint egy albumot a The Ranch csapattal is . 29 kislemeze került listákra, ezek közül 14 már elérte az első helyet is.

Urban játszik akusztikus és elektromos gitáron, valamint a bendzsón, basszusgitáron, mandolinon, zongorán, szitáron, buzukin és dobokon. Zsűritagként megjelent a „The Voice” ausztrál változatában, és bíróként az American Idol-ban is.

2006-ban vette feleségül a színésznő Nicole Kidman-t.


Weboldala:

http://fuse.keithurban.net/


Honlap készítés