Videók

youtube

vevo

Slágerlista

billboard

Weekly Country Chart

Heti   Country   Slágerlista

Weekly

Country weekly

CMA & ACM

ACM logo

acmalogo

Darius Rucker

darius

 Darius Rucker

 Darius Rucker (Charleston, South Carolina,  1966, Május 13.)
 

 


Élete:

Darius Rucker Charlestonban, Dél-Karolina államban született és nevelkedett, ahol a családja története hosszú generációkra nyúlik vissza.  Egyedülálló anyja, Carolyn, (kórházi nővér), nevelte őt 5 testvérével együtt. Apja sosem volt velük, csak a templomban láthatta vasárnaponként. Apja vezette a templom gospel együttesét. Darius azt vallja erről az időszakról, hogy egy tipikus déli, afro-amerikai nevelést kaptak a testvéreivel. Minden vasárnap templomba jártak, és bár pénzük sosem volt, (előfordult, hogy 18-an (!) éltek egy háromszobás házban) az emlékek mégis kellemesek és vidámak. Darius mindig is énekes szeretett volna lenni, testvérei szerint már egész kis gyerekként is erről álmodott.

Karrierje végül 1986 körül indult el, amikor egy iskolai csoporttársa hallotta énekelni a zuhany alatt.  Ekkor alapították a Hootie Blowfish együttest, ahol Darius énekes és ritmusgitáros lett. (További tagok: Mark Bryan, Jim "Soni" Sonefeld és Dean Felber) Meglehetősen sikeres formációt alkottak, 5 stúdióalbumuk is megjelent.

Ezután volt több különböző zenei kirándulása (többek között R & B műfajban is) majd Rucker aláírt Capitol Records kiadónál. Az első kislemez, a "Don't Think I Don't Think About It", lett az első afro-amerikai country felvétel, amely eljutott a slágerlistákig. 


Weboldala:

http://www.dariusrucker.com/Honlap készítés