Videók

youtube

vevo

Slágerlista

billboard

Weekly Country Chart

Heti   Country   Slágerlista

Weekly

Country weekly

CMA & ACM

ACM logo

acmalogo

Kellie Pickler

kellie Kellie Dawn Pickler 

 (1986június    28.) énekesnő és    dalszövegíró az Amerikai    Egyesült    Államokból. Karrierje az American        Idolban kezdődött, ahol hatodik helyezést ért  el, és később a Small Town Girl című      bemutatkozó albuma aranylemez lett. Főként  a countryzene és a pop műfaj sajátosságait    ötvöző dalokat énekel.



Életrajza:

 

Albermarleben született, az USA Észak-Karolina államában. Az életét főként nagyszülei befolyásolták. Egy, a szülővárosától nem messze fekvő kisvárosban nőtt fel, nagyszülei által felnevelve, ahol együtt élt fiatalabb testvérével. 2004-ben végezte el középiskolai tanulmányait. Az iskolájában pompomlány és táncos volt, és a ballagási ceremónián ő is énekelt. Egy ideig pincérnőként dolgozott, később tehetségkutató műsorokban és szépségversenyekre jelentkezett, többnyire a középmezőnyben végezve.

19 évesen az Amerikai Egyesült Államok egyik legnépszerűbb televíziós műsorára, az American Idolba jelentkezett, 2005 őszén, és bekerült a legjobb 12 közé. A show közben Simon Cowell, az egyik zsűritag kegyeltjei között volt. Az US Weekly magazin Jessica Simpsonhoz hasonlította. Végül a hatodik helyen végzett. A tehetségkutató után több show műsorban is feltűnt.

Szülővárosába 2006-ban tért vissza, ahol átvehette a polgármestertől a település kulcsát, és részt vett egy parádén.


Ugyanebben az évben szeptember 13-án jelent meg első saját zeneszáma Red high Heels címmel. A Great American Country toplistáján az első helyet szerezte meg. Október 13-án jelent meg első önálló albuma, a Small Town Girl, amiből az első héten több mint 79 000 darab fogyott el. Ezzel a teljesítménnyel ő lett az a countryzenész, akinek a legjobban fogytak a művei. 2007 januárjában jelent meg második saját szerzésű dala, az I Wonder, amiben az édesanyjához való kapcsolatáról énekel. Az Academy of Country Music 42. díjátadóján elnyerte a Legjobb Újonc Női Vokalista címet. Részt vett Brad Paisley koncertturnéján. Nashvilleben egy zeneszerzői díjat kapott.

Magánélete:

Édesapja drog és alkoholfüggő, közel 4 évet töltött egy Florida állam beli börtönben. Példaképének Dolly Partont tekinti, akivel 2007 januárjában találkozott, és aki véleménye szerint nagy mértékben befolyásolta az életét. A Nashville Predators jégkorongcsapat játékosával, Jordin Tootoo-val folytatott szerelmi kapcsolatot.


Megjegyzés:

Kellie feltűnt az Okosabb vagy, mint egy 5.-es? nevű kvízműsor amerikai változatában, ahol többek között nem tudta, hogy a gyalogkakukk egy madár-e, azt állította, hogy a piccolo ütőshangszer, az angolt az idegen nyelvekhez sorolta, és "most már elég okosnak érezte magát", miután megállapította, hogy a görögdinnye szó (angolul watermelon) kettő "e" betűt tartalmaz. Amikor azt a kérdést kapta, hogy melyik európai ország fővárosa Budapest, először kijelentette , hogy szerinte Európa egy ország, viszont Franciaország nem, és amikor meghallotta a helyes választ, miszerint Magyarország (angolul Hungary), nem hitte el, sőt nem értette, hogy lehet az éhes (angolul hungry) szó egy ország neve. A műsor videóként hamar elterjedt a YouTube internetes videómegosztó segítségével.


Az előadó saját weboldala:

Honlap készítés